За нас

Защо ESKIMO-3?

eskimo-natur

Нашето рибено масло

Основната храна на ескимосите е рибата – богата на Омега-3 мастни киселини. След дългогодишни изследвания е доказана връзката между начина им на хранене и доброто им здравословно състояние, особено на сърцето и паметта. Потвърдено е, че богата на Омега-3 храна има отношение към доброто здраве на хората. Омега-3 мастните киселини са необходими на човешкия организъм, но те не се произвеждат от него и се доставят само с храната.

ESKIMO-3
е запазена марка на шведския производител Cardinova. То се добива от дълбоководни и студенолюбиви риби в акваторията над двата полярни кръга при спазване на международните норми за устойчив риболов. ESKIMO-3 е едно от най-изследваните рибени масла. За последните 20 години 130 научни доклада, 28 клинични изследвания и 7 докторски десертации безспорно са установили, че рибено масло ESKIMO-3 е най-чистото и най-стабилното естествено добито рибено масло, което го определя категорични като №1 в света.

ESKIMO-3 е естествено рибено масло в най-чиста форма, изключително богато на EPA и DHA мастни киселини. То е стабилизирано с Pufanox – патентована от производителя комбинация от антиоксиданти, включително Витамин E за запазване естествените качества на рибеното масло.

 
 

 

 

Премиум качество

Продукти познати в цял свят

Безплатна доставка

За поръчки над 39лв.

Ползи за здравето

Продукти полезни за малки и големи

Важно е да знаеш…

ESKIMO-3 е удостоен със сертификат "Friend of the Sea"

Производителите на ESKIMO-3 са сключили споразумение със специализирани доставчици със собствен риболовен флот край бреговете на Перу.
Пътят на рибеното масло ESKIMO-3 може да бъде проследен от отделния риболовен кораб, до човека, който се грижи за рибата.

  • Рибено масло ESKIMO-3 се добива от дълбоководни риби като аншоа, херинга, сардини. Тези риби имат много високо естествено съдържание на омега 3, което им позволява да оцелеят в студените води.
  • Морските биолози смятат, че рибният запас се подновява напълно два пъти годишно и рибата има естествен живот около две години.
  • Съгласно законодателството на ЕС всички риби, предназначени за консумация от човека, трябва да бъдат преработени в рамките на 36 часа след като бъдат уловени.
  • Маслото в ESKIMO-3 се извлича до 18 часа след улова.

Последни статии в блога

Разликата между наситените и ненаситените мастни киселини

Наситени са тези мастни киселини, които нямат двойни или тройни връзки в молекулата си. Когато три такива мастни киселини се свържат с една молекула глицерол се формират триглицериди с твърда консистенция или твърди мазнини.

Read More »

Омега-3 или Омега-6?

Омега-3 и Омега-6 ненаситени (есенциални) мастни киселини имат важно значение за редица биохимични процеси в организма. Защо са толкова полезни Омега-3 и Омега-6 ненаситените мастни киселини? Кои са най-богатите източници на тези мазнини?

Read More »

ОМЕГА 3 – приложение

Приемът на мазнини с храната се е променил значително през последните десетилетия. Ние приемаме много повече наситени мазнини от животински и растителен произход, съдържащи омега-6 мастни киселини, докато приемът на Омега-3 полиненаситени мастни киселини (каквито се съдържат в рибата) е намалял с около 80% през последните 100 години.

Read More »

Научни изследвания

Купи онлайн