Защо ESKIMO-3?


Нашето рибено масло
Основната храна на ескимосите е рибата – богата на Омега-3 мастни киселини. След дългогодишни изследвания е доказана връзката между начина им на хранене и доброто им здравословно състояние, особено на сърцето и паметта. Потвърдено е, че богата на Омега-3 храна има отношение към доброто здраве на хората. Омега-3 мастните киселини са необходими на човешкия организъм, но те не се произвеждат от него и се доставят само с храната.
ESKIMO-3 е естествено рибено масло в най-чиста форма, изключително богато на EPA и DHA мастни киселини. То е стабилизирано с Pufanox – патентована от производителя комбинация от антиоксиданти, включително Витамин E за запазване естествените качества на рибеното масло.
Премиум качество
Продукти познати в цял свят
Безплатна доставка
За поръчки над 39лв.
Ползи за здравето
Продукти полезни за малки и големи

Важно е да знаеш…
ESKIMO-3 е удостоен със сертификат "Friend of the Sea"
Производителите на ESKIMO-3 са сключили споразумение със специализирани доставчици със собствен риболовен флот край бреговете на Перу.
Пътят на рибеното масло ESKIMO-3 може да бъде проследен от отделния риболовен кораб, до човека, който се грижи за рибата.
- Рибено масло ESKIMO-3 се добива от дълбоководни риби като аншоа, херинга, сардини. Тези риби имат много високо естествено съдържание на омега 3, което им позволява да оцелеят в студените води.
- Морските биолози смятат, че рибният запас се подновява напълно два пъти годишно и рибата има естествен живот около две години.
- Съгласно законодателството на ЕС всички риби, предназначени за консумация от човека, трябва да бъдат преработени в рамките на 36 часа след като бъдат уловени.
- Маслото в ESKIMO-3 се извлича до 18 часа след улова.
Последни статии в блога

За трета поредна година подкрепяме младите плувци на Sandanski cup
Третото издание на бързоразвиващия се Международен турнир по плуване Sandanski cup се проведе между 17 и 19 май в красивия ни югозападен град. Както повелява

Разликата между наситените и ненаситените мастни киселини
Наситени са тези мастни киселини, които нямат двойни или тройни връзки в молекулата си. Когато три такива мастни киселини се свържат с една молекула глицерол се формират триглицериди с твърда консистенция или твърди мазнини.

Омега-3 или Омега-6?
Омега-3 и Омега-6 ненаситени (есенциални) мастни киселини имат важно значение за редица биохимични процеси в организма. Защо са толкова полезни Омега-3 и Омега-6 ненаситените мастни киселини? Кои са най-богатите източници на тези мазнини?

ОМЕГА 3 – приложение
Приемът на мазнини с храната се е променил значително през последните десетилетия. Ние приемаме много повече наситени мазнини от животински и растителен произход, съдържащи омега-6 мастни киселини, докато приемът на Омега-3 полиненаситени мастни киселини (каквито се съдържат в рибата) е намалял с около 80% през последните 100 години.